Mehanički filteri

  • Automatski samoispirajući predfilterAutomatski predfilter se postavlja u sistemima za pripremu vode sa ulogom da prečišćava sirovu vodu neposredno pre njenog ulaska u omekšivač ili drugi uređaj. Njegova uloga je zaštitna, a cilj odstranjivanje čestica nečistoća koje mogu biti prisutne u ulaznoj sirovoj vodi. Ovo je važno naročito kada je sirova voda direktno transportovana pumpama iz bazena gde je moguće da u njoj ima suspendovanih materija i čestica prašine, gline, peska i dr. čije je prisustvo nepoželjno unutar ispune filterskog uređaja ili jonskog izmenjivača.

  • Ručni samoispirajući predfilter Ručni predfilter se postavlja u delu sistema za pripremu vode sa ulogom da prečišćava sirovu vodu neposredno pre njenog ulaska u protočni uređaj ili u dupleks omekšivač. Njegova uloga je zaštitna, a cilj odstranjivanje čestica nečistoća koje mogu biti prisutne u ulaznoj sirovoj vodi. Uvek je moguće da u sirovoj vodi ima suspendovanih materija, čestica prašine, rđe, gline, peska i dr. čije je prisustvo nepoželjno unutar ispune uređaja. Njihovo eventualno prisustvo može trajno mehanički oštetiti ili zapušiti masu.

  • Cintropur CINTROPUR filteri za vodu su u potpunosti napravljeni od najkvalitetnijih sintetičkih materijala. Idealni su za upotrebu u industriji hrane i pića. U CINTROPUR-u se menja tok tečnosti, i uz pomoć centrifugalne sile primoravaju veće čestice da se talože u donjem delu kućišta, a tečnost filtrira u zavisnosti od finoće izabrane filterske vreće.

  • Filterska kućišta Mehanički sedimentni filteri efikasno uklanjaju različite nečistoće iz vode kao što su čestice rđe, prašine ili kamenca sa zidova cevi i sprečavaju zapušavanje odvoda. Plastični filteri za vodu imaju mogućnost zamene uloška. Glava plastičnog filtera ima ventil za vazduh i mesingani adapter koji omogućava jednostavniju i sigurniju instalaciju nego njegov plastični prethodnik.

  • Filterski ulošciPolipropilenski motani i peščani ulošci koji se periodično menjaju. Veličine sita od 1, 3, 5, 10, 25, 50 i 100 mm Perivi ulošci od nerđajućeg čelika koji su trajni finoće sita 70 mm…

  • Filter pločeU ponudi imamo i proizvode renomiranog engleskog proizvođača filterskih ploča za mehaničku filtraciju za primenu u prehrambenoj, pivarskoj, farmaceutskoj i hemijskoj industriji. Svi proizvodi zadovoljavaju potrebe korisnika u skladu sa ISO9001:2000.
    Nudimo kompletan asortiman CARLSON FILTRATION filterskih ploča.

Pišite nam

Pitanja i dodatne informacije